Monday, December 29, 2008

hehehe..

salam.....
SELAMAT TAHUN BARU ISLAM......
huhu...
sedeynyerr melihat blog ni terkontang kanting....
huhu..
sori en blog....
x sgaja.....
xtau nape..
asal nak post cite baru..
mst x dpt....
huhu..
agak menyedihkan...
sbnrnyerr...
dah byk isi dah...
tp...
xtau per prob..
mst x dpt mskkan..
huhu..
xkan merajuk kot sbb lama x wat cite baru...
sori la en blog.....
huuhuhu

Sunday, December 7, 2008

..SeLAmaT haRi raYA AIDilADha


...... korban!! ye ye..daging free!! hehehehe.....SeLAMAT rAya kORBAN SEMUA!!

Thursday, December 4, 2008

...musIM juMPa KaWAN2 sKola..

...Shut up!!!!!!!!!!!!!!!!....

Sunday, November 30, 2008

...ini SAtu KIsah...

"Dengan nama ALLAH yang maha pengasih lagi maha penyayang"..

salam...

ermm....aku mulakan dgn kalimah suci diatas..
ok..aku tiba2 terigin nak share sal diri aku ngan korang..
nama aku roziana binti abdul kadir..aku dilahirkan pada 16/04/87 olh bonda kesayangan kami 7 beradik iaitu PUAN RUSNAH BINTI AB KARIM..trima kasih sbb melahirkan aku..
aku ank ke6 dan mrupakan bongsu pompuan dlm family aku..
adik bongsu aku lelaki..br f5
hehehe...
ok..
aku sbnrnya dilahirkan sbg si KIDAL..kalau krg nak tau..
aku kalau blh..
nak wat keja dgn tgn kiri aku nii jerrr..sbbnyerrr..aku x bp xpert gn tgn kanan aku ni utk tunjuk kemahiran aku..
hehe..mst krg x fhm kan??
cmni..aku niii blh dikatakan srg mengabaikan tgn kanan aku nii..
tgn kanan aku ni berfungsi time aku nak mkn jerrr..
heheh..
kejam x??ishh..xder la kejam sgt kan??
kalau krg nak tau..semua bnda yg aku lakukan guna tgn kiri..
xkira laa..men badminton ker,masak ker,pgg pisau kerr..semualah..
aku guna tgn kiri..aku xpndai gn tgn kanan..
lg satu..tem menaip ni pun..tgn kiri aku lbh aktif dr tgn kanan..huhuuuh..
nak wat cmneerr..dah lumrah aku si KIDAL..
tp ada st yg aku bggakan..xrmai org yg dpt jd mcm aku..hahaha..
kategori org mcm aku ni blh dktkn JARANG2 ditemui..ulg skali g..JARANG2..
hehe..
ok itu bab tgn..skrg kita beralih pl ke bab mata..
knp ngan mata aku??
erm..kalau krg nak tau..aku ni sbnrnyerr bermata 4..
aku pakai spek tem aku drjh 3 smpi aku tgktn satu..
pastu..aku dah tanak guna dah..
sbbnyerr ksn dr aku bermata 4..bwh mata aku jd gelap..waarghhhh..pastu bwh mata aku cam msk jerr aku tgk..
huhu..sedeyyy..
sbb tue laa aku tanak pakai spek g..tp..dsbbkn aku x pakai..skt mata aku kdg2 mnyrg..perghh..toksah ckp laaa..
tya laa sapa2 yg pkai bnda ni..kompom jwpn yg sama..
huhu..
skrg kita beralih ke cite strusnyerr..
skrg ni sal pergelangan tangan lak..
duluuu..tem aku drjh 4..
aku pnh pth pergelangan tgn kiri aku ni..
huhu..xskt beb..p ngilu jerr..
nak dkt sbln gak laa tgn aku bersimen..
hehe..
punca aku pth tgn satu jerr..
BOLA!!!
dsbbkn berdiri ats bola laa..tgn kiri aku ni terhentak kat ats simen..lalu mematahkan tulang yg brada di pergelangan kiri aku ni..
huuhu..dan dsbbkn hal itulaa..aku xdbnrkan bermain bola ataupun bnda yg mirip2 bola..sentuh pun xlehh..waarghh..kejam x??
heheh...
hahh...
aku nak gtau korang..
aku teror tau main badminton..heheh..
ni slh st sukan yg plg aku minat..suka sgt2..sgt2!
pastuee aku suka sgt2 kat sukan bola jaring..sgt2
hehe..
kalau krg nak tau..mnt badminton ni trn dr minat abah aku agaknya..
sbb abah aku tem muda2 dulu..suka main badminton..
hehe..well..anak abah la katakan..
mana tak tumpahnya air kalau x ditolak??
hehe..
aku pnh wakil main bola tampar tau kalau krg nak tau..
p pastue cgu aku xbrani nak amek ak jd wakil g sbbnyerr..
heheh..tem aku kena suh servis bola..aku g servis kepala org..huhu..
mn la aku tau..bnda nka jd..hihi..
eleh..gpun aku bknyer mnt sgt main bola tmpr ni..
xkesahh pownn..
hehe..hahh..
kalau diikut sejarah sukan dlm idup aku nii..
aku ni aktif gak ..
hehe..uitt..aku pnh terpilih main bola tuk pasukan pompuan tem skola rendah tau..
dah la tue..kami la pemain bola pertama kat skola tue..
aku igt g..
latihan setiap hr sabtu..kul 6.30 pg..
pergh..dah la kena lari..
betul2 mcm pemain bola laa..
hehe..tem tue posisi aku kat dpn penjaga gol..
aku xtau ntah pe nm posisi tue..
hehe..
tp yg xbehnyerrr..
aku skjp jerr aktif main bola..babnyerr..mak aku tkt aku pth tgn g..
huhu..p xperr..cam bola tampar gak..
aku xkesaah pownn..sbbnyerrr...xminat sgt..
hehe..
ermm.aku rs smpai sini jer dulu..
t aku smbg g..
sbbnyerrr..
aku nak mnum ptg..
heheh.
k..
wslm..










Thursday, November 27, 2008

....TEka-TEki IMAM AL GHAZALI..

Suatu hari, Imam Al-Ghazali berkumpul dengan murid-muridnya lalu beliau bertanya (Teka Teki ) :
Imam Ghazali = “ Apakah yang paling dekat dengan diri kita di dunia ini ?Murid 1 = ” Orang tua “Murid 2 = ” Guru “Murid 3 = ” Teman “Murid 4 = ” Kaum kerabat “Imam Ghazali = ” Semua jawaban itu benar. Tetapi yang paling dekat dengan kita ialah MATI. Sebab itu janji Allah bahawa setiap yang bernyawa pasti akan mati ( Surah Ali-Imran :185).
Imam Ghazali = ” Apa yang paling jauh dari kita di dunia ini ?”Murid 1 = ” Negeri Cina “Murid 2 = ” Bulan “Murid 3 = ” Matahari “Murid 4 = ” Bintang-bintang “Iman Ghazali = ” Semua jawaban itu benar. Tetapi yang paling benar adalah MASA LALU. Bagaimanapun kita, apapun kenderaan kita, tetap kita tidak akan dapat kembali ke masa yang lalu. Oleh sebab itu kita harus menjaga hari ini, hari esok dan hari-hari yang akan datang dengan perbuatan yang sesuai dengan ajaran Agama“.Iman Ghazali = ” Apa yang paling besar didunia ini ?”Murid 1 = ” Gunung “Murid 2 = ” Matahari “Murid 3 = ” Bumi “Imam Ghazali = ” Semua jawaban itu benar, tapi yang besar sekali adalah HAWA NAFSU (Surah Al A’raf: 179). Maka kita harus hati-hati dengan nafsu kita, jangan sampai nafsu kita membawa ke neraka.”IMAM GHAZALI” Apa yang paling berat didunia? “Murid 1 = ” Baja “Murid 2 = ” Besi “Murid 3 = ” Gajah “Imam Ghazali = ” Semua itu benar, tapi yang paling berat adalah MEMEGANG AMANAH (Surah Al-Azab : 72 ). Tumbuh-tumbuhan, binatang, gunung, dan malaikat semua tidak mampu ketika Allah SWT meminta mereka menjadi khalifah pemimpin) di dunia Tetapi manusia dengan sombongnya berebut-rebut menyanggupi permintaan Allah SWT sehingga banyak manusia masuk ke neraka kerana gagal memegang amanah.”ini.

Wednesday, November 26, 2008

..semalam punya ceritaaaaaaa..

al-kisah.........
tersebut la kisah....
cerita ini berlaku pd mlm semalam..
huhuhu..
perkara plg sadis yg berlaku dlm hidup aku..
huuhuhu..
tepat pukul 12.30 tgh hari..
pada 25/11/08..
aku telah mendapat saman pertama aku..
sepanjang aku memegang lesen kereta..
huhuu
kesalahan yg aku lakukan bknnyer bsr mn ponn...
aku park kat tepi jerr..
tue pon nak saman kerr??
yg aku x puas ati..
pas jer drg saman keta aku ngan keta2 yg lain..
drg blah mcm tue jerrkk..
selmaber jerr letak kertas kat cermin keta aku..
hahaha..
xlaa..
mslhnyerr..
pas jer drg saman aku ngan mgsa2 yg lain..
keta2 yg br park kat situ..
xkena saman pown..
xaci la weiii..
huhuhu..
ini cerita pukul 12.30 tgh hari punya cerita..
aku ada satu versi lagi...
tepat pukul 6.3o ptg..
kereta yg aku bw terbabas ..
lalu secara x sgja..
aku terlanggar tepi jalan..
tetapi kesan dr pelanggaran itu..
hya dpt dirasai sejam kemudian..
dimana tepat pada pukul 7.30 mlm...
'kereta yg aku bw tiba2 berbunyi....
dan bunyi itu dtgnya dr tayar..
lalu aku memeberhentikan kereta tersebut di tepi jalan..
then..
huhu..
aku terkejut bila mendapati kedua2 tyr belah kiri aku rosak teruk..
malah yg lebih sadis lagi..
kedua2 rim belah kiri bengkok!!!
adoiii....
mana nak cr duit beli rim..
dah r keta tue keta kakak aku..
nak wat cmne??
adooiii..
pas teuu..
aku ngan abah aku mncr inisiatif lain..
dr tmpt kejadian..
aku ngan abah aku berjalan kaki..
aku agk2 lebih 1km ktrg berjalan..
tuk mndptkan bantuan...
akhirnyaaaaaaaaaaaa..
km berjaya menemui destinasi yg ign kami tuju..
ats ihsan kwn abah aku..
dia menolong kami..
huhu..
time kasih!!
disebabkan keta kami x dpt jln..
dah r tyr rosak..
bateri lak weak...
hehe..
sbb ktrg x pdm lampu keta..
adoiii..
2 lagi satu mslh yg mnmpa semalam..
dan..
penyelesaian yg kami dpt semalam..
kwn abah aku meminjamkan keretanya semata2 nak tlg kami..
hahaha..
tepat pukul 9 mlm..
kami memulakan destinasi menuju kerumah..
alhamdulilah..
10.oo mlm..
kami sampai..
then..
pagi tadi..
aku ngan abah aku..
dtg g umah pck yg tlg kami tue..
utk pulagnkan keta drg..
n amek blk keta kami..
nsb bek leh bwk blk.
kalau tak..
huhu..
tersadai r keta tue kat situ...
heheh..
so..
kpd korang yg bw keta tue..
aku nshtkn..
hati2 la krg..
jgn jd mcm aku..
first...
kalau nak park tue..
park kat tmpt yg betul..
kang x psl2 kena saman lak krg..
yg kedua..
kalau nak bw keta tue..
pstkn krg der rht yg ckp..
sbbnyer..
aku terlanggar tepi jln tue
dsbbkn aku ngantuk,
dah r tue..
tem tue ujan kuat..
so..
thpp keselamatn mesti diutamakn..
bak kata pepatah..
'BERHATI2 DI JALAN RAYA..INGATLAH ORANG TERSAYANG"
huhuhu..
k..
ini jer yg aku nak kongsi ngan korang..
byeee..
salam..



Sunday, November 23, 2008

bahasa terindah.....

Yang diucap dalam bahasa terindah.
jawapan yang bertanya didengar nabi.
antara kagum dan khusuk setiap ayatnya.
lereng gunung menjadi amat sunyi.
suara saja tegas bergema.
disampai arah berkias maksud serentak,
tapi jelas intinya.
tidak sedetikpun Allah menghindar.
atau mencemuh nabi disisi segala didoa.
dipenuhi segala yang dipinta tulus dan,
penuh baraqah.
yatim ia tak berlindung,
tidakkah tersedia juga bumbung baginya.
awal begitu bergantung,
kini tidakkah merdeka,
bebas hidupnya.

(puisi buat rasulullah...)
..dengar dan hayati..>by ramli sarip
..ni lagu kegemaran aku...

Saturday, November 22, 2008

ampunkan saya en blog..huhu

.......................waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..........................
rindunyaaa aku kat blog aku niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...
huhu....
dah lama x update..
en blog...
bknyer i sgja x update..
tapi i busy..
huhuhuhu
i tau...
mesti en blog fhm keadaan i kan..
huhuhu..dat why la i saaaaaaaayyyyyyyyyyyyaaaanggg kat en blog..
huhuhuuhuhu...
miss u en blog...

Thursday, November 6, 2008

....si BUngA!!

hik hik hik...............
aku dah tukar tema dah........
nama blog aku sekarang....
blog si bunga.......
mengancam x???
hahahahahahahahahahahaahahah
saja jer pilih si bunga....
aku rasa nama ni macam mengancam jewk..
hahahahhaa
ermm...
tapi..
aku blom der masa nak update pe2 wat masa sekarang ni..
sooooo...
aku akan update akan datang..
hehehehehe...
jom masuk blog sI bUnGa..
ahaaaakzzzz...

Monday, October 27, 2008

...emo vs epi=???

............salam.........
aku tulis ni....sbb kakak aku yg suh tulis........
hehehee...
first...
aku nak ucap tahniah kat dia..
sebab akhirnya..
dia dah sah jawatan.....
so...
dah sah la jawatn dia sbg ustajah!!
second...
sebenarnya aku baru je bebaik ngan dia..
sbb mgu lepas...
aku perang dingin ngan dia..
mgu lepas gak..
mgu aku diuji..
kakak aku ckp...
aku bernasib baik sbb tuhan uji aku..
maksudnya..
tuhan sayang aku...
ye r..
kalau aku tak diuji dlm masa 41 hari..
n aku epi jewww..
maknernyerr..
tuhan x syg aku..
alhamdulillah...
aku terpilih sbg insan yg tuhan syg..
ketiga...
mgu lepas juga...
mgu bermasaalah aku..
dimana xde sorang pun tau...
aku der big prob!!
ya ALLAH...
alhamdulillah..
aku dpt settle gak...
wlpn aku terpaksa mnyusahkan org lain..
soryy...
ermmm....
xtau nak ckp pe lagi...
aku cuma bersyukur sbb tuhan masih syg aku...
bantu aku settle prob aku..
kepada ustazah azlinawati abd kadir merangkap kakak aku..
u cbr i kan..
seeee..
i dah tulis pun...
sooooo...
agp je r ni hadiah besday u...
disc ayat2 cinta tuee...
cancel ok!!!
deal!!!!
goooood........

Monday, October 20, 2008

.........kenangan raya..

..dah lama aku x update blog aku ni..since raya hari tue..hehehe..busy la katakan..
kat sini..aku nak kongsi aktiviti2 aku tem raya baru2 ni...
aku rasa blom terlambat lagi tuk share story ngan korang....
raya thn ni laa raya plg adventure buat aku..
sbb aku ngan famili2 besar aku yg lain...dpt menghabiskan masa kat tempat2 yg xpnh ktrg pergi..
raya tahun ni juga aku dpt pergi ke tempAt2 yg aku nak pergi..
hehehe..
kat sini..aku dah update dah pic2 aku with famili aku..
korang tgk la yeaa...
nanti aku akn update g pic2 aku yg lain...
k.......
time kasih sbb masuk blog aku....!!!!!
"majulah blog untuk diri sendiri"...

Sunday, October 19, 2008

pic tunang abg aku..(raYA ke4)

..abg aku pun dpt cincin..hehe..
..lepas dapat cincin..kena cium tgn mak mertua..hehehe
....dah selamat semua...masa tuk bergambar!!
...bergambar lagi...hehehe

.....hantarn tuk pihak pompuan....
...kek tunang dari pihak pompuan..
...hehe..pic x bp jelas..yg kuning tue..nhtrn dr pihak pompuan..

.......kek ??!!heheh..sedap kek ni.....ada aura kek tunang..rugi x mkn..hehe

..ni aina syaqirah..hehe..adik sedara aku yg plg byk mulut...
..suka la tue!!hehe..selepas selamat ditunagkan...
..detik2 cincin disarungkan....dap..dap..dap..
...kena salam bakal mak mertua....hehehe.... ..selamat........hehehe..


..hOliday+raYA=e.p.y!!!

..luving kapel!!!ahakz!!!
.....sori2..xknal..hehehe
.....kupu2 ke rama2..ntah..aku pon x tau..hehe..
.......romantik time!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!....
....hehe..menuju ke lokasi seterusnya!!yeargh!!

..yg kat dpn tue,abg aku,adik aku,macik aku laz skali..kakak aku..
.....ni abah ngan mak...(en abd kadir & her beloved Puan rusnah)
..kena gigit boya!!!!!!!......
...abah ngan adik bongsu aku..(mohd firdaus)
......dating g..hehehehe......






...ni la aktiviti famili aku tem raya tue..hehe..
...pic first tue pic adik aku ngan adik sedara aku..adik aku yg lelaki tue..abah aku pun join gak men benda tue..hehehe..jambatan panjang tue..pic dr menara..

Tuesday, October 14, 2008




..hehe..tem ni ktrg dah siap wat jungle trakking..yeeeeeeee!!!!!

Wednesday, September 17, 2008

..koraNG raSE mN saTU kaRAkter KOraNG???

............sOpaN??????.......................




..........cOmEl????MAnJa?????.......


.......ayU taPI BRutaL????............. .............BRutal???????.....................



(*NI PIC ADIK MEMBE AKU..HE3..DSBKN DIA NI COMEL..AKU PLH DIA JD MODEL TUK TAJUK KALI NI..HE3)

pe yg korang dpt lihat dlm pic ni?????


Sunday, September 14, 2008

InDie??ApE tuE??

ermm??INdIE??hehehe.kebanyakkan Yg msK bLOg Aku sume TaNYa KaT akU..KNP PILIH INDIE??INDIE TUE APA??HINDUSTAN KEW??perghhhhhhh..huhuhu..der ker patut..tak patut langsung laa..huhuhu...sbnrnye aku plh prktaan ni ada sbbnyer..kalau krg nak tau..ni per yg aku bc r..indie ni mrupakan ringkasan bg perkataan INDEPENDENT yang bermksud bebas..freedom..then dpendekkan mnjd INDIE...and now..kalau krg perasan..mkn ramai band2 yg memlilh utk mnjd indie band spt bittersweat,moonlight,KAMI,The cry sister&aku tau yg plg krg gle2 kan sgt..mst la band payung tue kan..alaa..HUJAN..hehe..ok..bebalik semula(ms tuk siyuz)hehe..ke cita asal kita..aku mmlh indie tuk tema blog aku sbb aku tanak terikat..aku nak bebas..bebas dr segala-galanya..aku tanak tumpu pd satu topik jew..boring r..cb krg bygkn..stiap ms..krg just buat bnda yg sm jew..nak ker??aku tanak..aku nak belajar bebaskan diri aku...so..korang yg nak indiekan prob korang..leh r join kat sini..shout out jew mslh krg kat sini..heheheh...pas tue..kita leh r cite lbh lanjut sal indie..sbb aku pun msh krg arif sal indie ni..tp..satu yg aku pasti...pe yg aku mau skrg..semasa membuat blog ni..aku nak hidup aku bebas!!!!!!!

Saturday, September 13, 2008

..seUMpama raMA2...TERbang bebaS DI udara...

....erm,,,cuba krg tgk pic nie??nmpk mcm best je kan..sepasang rama2 terbang bebas mencari kehidupan....nmpk mcm tenang je kan...mcm best sgt...kat pic ni..nmpk sgt rama2 ni bahagia..cam xde prob je kan...aku sk rama2..sbb..rama2 cantik..begitu indah ciptaan TUHAN kan..xde yg x sempurna..semuanya sempurna..org putih kata PERFECT!!!!hehe...mcm mana krg aflikasikan mksd sbnr sempurna?mcm mana nak jd sempurna?mcm mana krg sempurnakan hidup korang???hehe..share r kat sini..aku rasa..hidup aku hya akn sempurna bila aku dah ada khidupan sendiri..semuanya aku lkukan mgikut akal fikiran aku..kptsn semua di tgn aku..ermm.. tp korang lak camne????

..jom releaSE Jap.......

..ceritanya berkisar di sebuah ladang penternakan ayam yg terletak di gunung semanggul(huhu bkn nm sbnr..lokasi trpksa dirahsiakn..hehehe.Di sana ada 35 ekor ayam betina n just ada sekor je ayam jantan..tue pun dah tua dah..huhuhu(rugi ayam2 tue kan..hehe).disebabkan ayam tue dah nak monopous..maka..si penternak ayam itu pun membeli seekor ayam yg lg muda n mantap(wuiiyoooooooo..mantap tue).Ayam tua itu pun jeles.ye r..sblm ni dia je jantan..ni tiba2 lak der ayam jantan kacau line..hangin laaa..hehehe....maka si ayam tua itu pun befikir mcm mn nak singkirkan saingannyer itu..maka si ayam tua itu pun memulakn dialog suai kenal(ala mcm taaruf laa konon tue hehehe)
ayam tua:ermmm..ko jgn lak tamak sgt yerr..kl ko nak sgt aym2 betina tue..ko leh amek 10 jer..yg lain aku punye..
ayam macho:ish..pehal lak..sk ati aku r nak amek bape..ko nak warning2 ni np??ko larat ke hah??
ayam tua:eh..berlagak eaa..huh..ko lom knl lg aku sp..(ni dialog dlm hati bedal dia)..owh ko kata aku x lrt eaa..pe kata kita bertanding?ko nak x?
ayam macho:eleh..ok..pe yg ko nak lwn sgt ngan aku yg macho ni??poyo r ko aym tua..sengal+senget(hehe ayam pun pandai gn prktaan ni)
ayam tua:kita tanding lari..tp dsbbkn aku tua...aku lari awl skt dr ko..aku lr 50 m dl..ok?
ayam macho:eleh...erm..aku ok jerr..
Maka pertandingan pun bermula..si ayam tua berlari dulu 50 mtr lbh awal diikuti dgn si ayam macho yg berlari tahap gaban..tetapi...br 2 mtr ayam macho lari...dia dah kn tembak oleh penternak ayam tersebut....KENAPA EAA????
..HEHEHE..penternak ayam tue ckp camni....
:>KURANG AJO NYER AYAM JANTAN..HOMOSEKS JUGA RUPANYER..iiiii..ERAN TOL LA..KNP LA SEMUA AYAM JANTAN YG MUDA AKU BELI SUKA SGT KEJOR2 AYAM TUA AKU NI....DUNIA2....ERMMM
(#pengajaran:jgn main2 ngan org yg lg tua dr kita..kita kena hormat..sbb org tua ni byk trick..byk pglm..hehe)
>>>korang yg bc story ni komen la eaa..hehe...hati2 ngan ayam tua..bahaya!!!

...Shut up!!!!!!!!!!!!!!!!....
......nape eaa??..org seLALu merungut kalau ditimpa msLh??
aku pun saMA gak cam dorang..ermmm..kenapa??aku rasa...hidup ni Mgkn x berMAKna KALau X pnh DitimPA MUsibAh..ermm??koRAng Rasa mcm ne??..pnh x krg ditimPA mslh sampai KOrg pts ASa???....aku Rasa..semua org PNH mengalaminya ..right??..xde sape YG TER kecuaLi..hehehe..unTung GAk KLAu xpnh kenA Kan..huhuhu..tp..bg KITa yg PNH DItimpa mslh mcm TUe untUNg gaK Sbb Mslh Tue memataNGKan BUah FIkiran kita..heheeh..tp aku lom ckp MAtang lg..huhuhu..mGKN..aku Akn diTIMPa mslh lg KOt...huhuhuhuhu..koraNG Lak cmnne??PERsoaLANYE di SINI..cmNE krG SEttle dowN MSLh koRANG???????bg r pETUA sikit..kITA kongSI2..hehehe..lm2 JD bukit...kikikikiki..

..InDIE??FREedom??

....jom boRAk2 psl KEhidupAN Kat sini...
....kaT SinI..mcm2 YG blh dIborakkan..
....prob??....
....bluR??...
...jOm LUAhkan KAt sini...
..BLOG ni KHAs tok KORANG yG NAK INdiekaN N fREEdom KAn OtaK koRAng....
.................JOm................................